top of page

#AmTimp | Activități pe care le poți face ca student acum


Suntem bombardați în această perioadă de foarte multe activități, resurse utile de care merită să profiți, însă știm foarte puține despre ce ne dorim și noi cu adevărat. Dintre toate bibliotecile online, care sunt lucrurile despre care ar trebui să citim? Dintre toate materialele video de pe Youtube ce ne-ar ajuta să ne pregătim pentru viitor?





1. Pune-ți întrebarea: De ce merită să învăț cât mai mult în această perioadă?

Te provoc să citești cartea „Învățare” de Tara Westover. Ai crescut de mic copil cu părinți, prieteni, profesori care îți spuneau că trebuie să înveți ca să faci ceva, că „educația te va duce departe”. Cu timpul, ți-ai dat seama că educația nu e chiar roz și poate unele cursuri sau seminarii sunt de-a dreptul „plictisitoare” sau „nefolositoare”.

Îndrăznește să citești cartea Învățare și hai să discutăm apoi despre adevărata educație.


2. Vizionează documentarele Broken sau Rotten pe Netflix.

Crede-mă: nu sunt plictisitoare și vei înțelege lumea și din alte perspective. De ce folosești tocmai acest laptop, de ce bei apa pe care o bei, ce tip de avocado mănânci și ce e cu vaping-ul? Da, îți recomand să îi dai o șansă, să te uiți și în ograda altor lumi (care ai impresia că sunt paralele cu tine)

3. Descoperă-ți pasiunea

Pasiunea nu vine înspre tine. Ea se descoperă. În timp. Se descoperă făcând lucruri noi. Pentru că suntem cu toții acasă, îți recomand să încerci lucruri noi pe Coursera, un site internațional ce îți oferă cursuri gratuite pe orice subiect posibil. Încearcă măcar unul - #AiTimp

4. Fă curat, curat, curat în Facebook

Angajatorii se uită pe profilul tău de Facebook. Da, se uită pe Facebook și nu numai. Îți recomand să pui pozele din liceu pe privat, să îți scrii numele complet (dacă nu ai deja asta), să ștergi postările recente cu care nu mai rezonezi, să schimbi poza de profil cu una cu tine (dacă nu ai asta deja).

Viitorul interviu de angajare depinde și de asta.

5. Fă-ți cont de LinkedIN (sau updatează-l pe cel existent)

Dacă nu ești încă familiar cu LinkedIN și vrei să te angajezi în viitorul apropiat, îți recomand să îți faci un cont. Platforma de socializare este una dedicată persoanelor angajate sau celor care doresc să o facă în viitor. Vei găsi locuri de muncă, păstra relația cu profesioniști de resurse umane. Contul tău personal este un CV online.



#AmTimp este despre susținere și inspirație pentru ca fiecare dintre noi să ajungă mai aproape de pasiune, mai aproape de sclipirea din ochi. Acum este unul dintre momentele potrivite când ne putem opri și activa privirea de sus: cine suntem, ce facem, încotro ne ducem, iar în următoarele săptămâni, vom merge împreună în această direcție.



Sursă foto: Andreea Olah

Mădălina Hodorog

Trainer & Consultant


 

bottom of page