Angajarea prin ochii unui student - frică sau oportunitate?

Recruitment is marketing. If you are a recruiter nowadays and you don't see yourself as a marketer, you are in the wrong profession. - Matthew Jeffrey

Angajarea mereu a fost tratată drept un subiect sensibil care trezește spaimă și diferite emoții mai ales pentru studenți și pentru persoanele care se confruntă prima dată cu acest proces. Atât de des mi s-a spus și mie că angajarea este un moment crucial, un moment dificil încât am privit-o de multe ori cu teamă și am încercat să amân cât mai mult momentul.


Dar angajarea nu ar trebui să fie ghidată de frici, ci ar trebui privită ca o nouă oportunitate din care poți învăța multe atât despre tine cât și despre piața muncii.


Vreau să îți spun mai multe despre cum am văzut angajarea și cum o văd eu azi, ca student care a trecut printr-un program complex de pregătire pentru primul job.
Angajarea prin ochi de licean


Ca și elev fără experiență și fără încă prea multe cunoștințe despre piața muncii și despre propriile puteri și propria persoană, priveam angajarea mai mult ca pe o joacă.


Eram oarecum conștient de faptul că trebuia să mă angajez, dar încă tratam acest subiect cu o oarecare indiferență.


Nefiind prea tare stresat de acest subiect, nu mă simțeam speriat când mă gândeam la el, ci îmi oferea o oarecare încredere în mine și o dorință de a mă maturiza și de a porni pe proprii mei pași, chiar dacă nu am pornit încă în această direcție în anii de liceu.

Ochii de după liceu, maturitate în formare


Am trecut de o treaptă foarte importantă, cea a bacalaureatului, iar acum eram dornic de a mă maturiza


Am pornit pe proprii pași spre Iași, pentru a învăța la facultatea dorită. Aflat în primul an de facultate deja mă cunoșteam mult mai bine, dar cunoștințele mele despre piața muncii cât și paginile din CV erau goale, aspect care îmi provoca o teamă tot mai mare, </