top of page

Cum îți alegi facultatea potrivita?

Sesiunea numărul 3 a programului FUTURE Student, ediția PEPCO, întâmpină viitorii studenți cu și mai multe surprize. Cum îmi aleg facultatea? Care este cel mai potrivit domeniu pentru mine? Ce activități extracurriculare pe care le pot adăuga în CV-ul meu există? Toate aceste întrebări și-au primit răspunsul în sesiunea de azi.


În cadrul exercițiului din sesiunea de azi, participanții au descoperit care sunt câteva dintre oportunitățile pe care le au, în funcție de orașul unde se află facultatea pe care au ales-o . Spre surpinderea tuturor, posibilitățile de dezvoltare în orașele mari din România sunt multiple, acoperind domenii variate, de la târguri de cariere, la ateliere de pictură și chiar workshopuri interactive în care inveți cum să faci un podcast.

Întrebarea "Cum îmi aleg facultatea?" mă bântuia de ceva vreme, dar azi am descoperit că răspunsul se găsește chiar la mine. Pentru ca să îmi aleg bine facultatea, trebuie să mă cunosc foarte bine, să înțeleg care sunt hobby-urile mele și ce mă pasionează.

Până azi nu știam că poți să faci activități extracurriculare și voluntariat în cadrul facultății. Îmi doream de mult timp să fac asta, iar acum am aflat că o pot face direct acolo, de ce nu, chiar în domeniul pe care l-am ales.

A fost o întâlnire în care ne-am dezvoltat și mai mult competențele soft și hard ale participanților, prin exerciții interactive #fărăteorie și #fărăPowerPoint.

Viitorii studenți au avut oportunitatea de a face un tur virtual prin tot ceea ce înseamnă experiența de a aplica la facultate, de la burse până la cum să folosești orarul facultății pentru a deveni un student de succes.

Sunt foarte introvertită și îmi este greu să vorbesc în public, însă, de când particip la aceste sesiuni, am reușit să mă deschid și să am curaj. Lucrul în echipă mă ajută foarte mult în acest sens.


Vrei să știi de ce această roată provoacă emoții mari tuturor

participanților? Află în ediția următoare FUTURE!


Articol realizat de: Diana Daniel

Editor: Mădălina Hodorog și Diana Daniel

Photos: Arhiva personală

bottom of page