FUTURE: Programul dedicat studenților – angajaților – profesorilor se lansează la Cluj-Napoc


Educația se află astăzi într-un moment de cotitură. O treime din cerințele noilor locuri de muncă vor fi complet noi până în 2020, conform datelor furnizate de Worldwide Economic Forum. Acest lucru face ca în prezent, peste 850 milioane de tineri din țările cu venituri medii și mici să ajungă adulți fără să aibă abilitățile necesare pentru succesul în viață și la muncă, conform studiilor furnizate de Comisia de Educație.

Abilități precum adaptabilitate, rezolvarea problemelor, găsirea soluțiilor, organizare, munca în echipă, comunicare sau gândire critică sunt competențele pe care tinerii nu le dezvoltă în prezent suficient de mult în sistemul actual de învățământ, fapt ce crează o criză pe piața muncii și un haos în mintea tinerilor care sunt în căutarea unui loc de muncă.


Programul FUTURE – Construiește cu pasiune răspunde acestei nevoi prin dezvoltarea de noi competențe soft în rândul studenților care sunt în căutarea unui loc de muncă. Programul, susținut de compania TenarisSilcotub, se lansează oficial la Cluj-Napoca astăzi și este primul care integrează studenții – angajații – profesorii în dezvoltarea competențelor soft, necesare pe piața muncii, prin metode experiențiale de lucru.Educația Altfel și Găsirea Pasiunii

Lipsa de motivație, apatia, implicarea slabă în activități de voluntariat sunt doar câteva dintre reproșurile aduse astăzi noilor generații care ajung pe piața muncii cu aceeași atitudine.


„Învățământul bazat doar pe livrarea de informații nu mai e capabil să îi facă pe tineri atenți și implicați în dezvoltarea proprie. Sunt aproximativ 10 ani în sistemul educațional de învățământ în care tinerii sunt învățați să primească informații, iar în momentul în care trebuie să ia decizia primului loc de muncă, tinerii își dau seama că nu știu cine sunt și ce își doresc să facă.” declară Mădălina Hodorog, fondator ReImagine Education și inițiatoarea programului FUTURE – Construiește cu pasiune.

„Primul loc de muncă poate fi un experiment pentru tineri cu costuri uriașe pentru piața muncii care investește în atragerea și retenția noilor angajați. Viziunea programului FUTURE este să ofere uneltele necesare studenților pentru a-și identifica pasiunea și a-și dezvolta compentețele care vor dicta succesul înainte de a intra în piața muncii.”, continuă Mădălina Hodorog.
Pentru a dezvolta noi competente într-o manieră inedită, programul FUTURE integrează educația experiențială și pune accent pe 3 piloni esențiali: studenții care sunt în căutarea unui loc de muncă; companiile care dor