top of page

Ca student trebuie să fii motivat, nu să aștepți să fii tras de mânecă-Interviu cu Denisa Nicolcioiu

Alumni FUTURE, Denisa consideră că autocunoașterea este cea mai bună modalitate prin care fiecare student poate să descopere unde este locul lui în piața muncii și mai ales care dintre meserii i s-ar potrivi ca o mănușă. La cei 23 de ani, Denisa urmează un Master în Resurse Umane, iar pentru ea,

curajul și inițiativa constituie valori importante și necesare pe care trebuie să le ai în considerare atunci când ești în căutarea unui nou job.


FUTURE


Universul online pe care mi l-am format de-a lungul vremii s-a dovedit a fi unul dintre cele mai inspiraționale lucruri din viața mea. Așa se face că, în dorința mea de a mă dezvolta continuu, feed-ul meu mi-a recomandat acest program de training.


Tot ceea ce eu aduc în calea mea devine un motiv de bucurie, întrucât îmi place să experimentez, să ascult, să iau notițe și mai ales să mă inspir din tot ceea ce transmite persoana respectivă.


Anul acesta a fost și mai favorabil pentru mine, echipa FUTURE colaborând cu SYKES, o multinațională în cadrul căreia îmi doresc de mult timp să încep primul job. Chiar dacă am terminat facultatea și sunt gata să intru pe piața muncii, am foarte multe lucruri de învățat de la FUTURE.





Cum arată viața de student pentru tine?


Personal, experiența în cadrul facultății nu a fost atât de bine dezvoltată, atenția mea fiind concentrată mai mult asupra activităților extra curriculare (internship și ONG) și îmi amintesc cu drag de relațiile pe care le-am construit în cadrul ONG-urilor în care am activat. Perioada celor 3 ani de facultate a avut un parcurs cu accent pe dezvoltarea mea personală, întrucât am considerat că plecarea mea spre un loc de muncă trebuie consolidată de un set de principii și valori: Să știi ce vrei să faci, ce nu vrei să faci, ce poți și ce nu poți să faci, cât și ce ești dispus să lași de la tine pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Vârsta de 20 de ani este una a schimbării, simt că mă dezvolt și cresc zi după zi. Energia aceasta nelipsită a vârstei de 20 de ani este cea care te motivează sa ajungi cea mai buna versiune a ta.



Cum te motivezi și ce te-a ajutat să îți îmbunătățești performanța și productivitatea?


Secretul este dorința de a face cat mai mult. Îmi sfătuiesc colegii să fie curioși, să caute și să profite cât de mult de timpul si de energia vârstei de 20 de ani. Mă motivez foarte mult și din online, întrucât noi suntem capabili să ne construim universul personal în online. Urmăresc pagini și persoane care îmi inspiră pozitivitate, o jumătate de oră de scroll fiind mai mult decât suficientă pentru a-mi încărca bateriile.


Cum crezi că ar putea fi stimulată motivația academică din perspectiva facultății/universității?


În cadrul FSPAC, ca studenți, eram motivați să participăm la activități de tip internship menite să prezinte cum ar arăta o carieră. Aveam sesiuni de interviuri la care participau mai mulți colaboratori ai facultății, având ca scop pregătirea noastră pentru piața muncii. În anul 3 de facultate am reușit să fac practica în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Facultatea poate să te încurajeze, să te bată pe spate, dar mai ales să-ți zică „Da, poți și uite cum!".


În opinia mea, angajatorii caută mai mult experiența si nu neapărat baza teoretică a viitorilor angajați. Ca student trebuie să fii motivat, nu să aștepți să vină cineva și să te tragă de mânecă ca tu să iei inițiativă.



Consideri că este greu pentru un student proaspăt ieșit de pe băncile facultății să intre pe piața muncii?

După părerea mea, acest lucru depinde mult de industria și de profilul pe care îl ai. Probabil în alte zone este mult mai ușor să îți găsești un loc de muncă imediat după terminarea facultății, în cazul meu lucrurile nu au fost atât de simple.


Terminând Administrație Publică, dorința mea a fost aceea de a lucra în domeniul public, fie într-o primărie sau într-un consiliu local, însă, din pricina pandemiei totul se mișcă mai greu, locurile care sunt scoase la concurs devin din ce în ce mai puține, fapt pentru care m-am reprofilat pe munca în sectorul privat.


Facultatea poate să fie un punct de formare în ceea ce privește viitorul job, la care se mai adaugă și participarea la diferite traininguri, la care bineînțeles că trebuie să fii atent și să preiei inițiativă.



Voluntariatele contribuie enorm de mult la ceea ce înseamnă dezvoltarea ta personală.


SĂ FACEM FUTURE PENTRU FUTURE-UL NOSTRU!



Articol realizat de: Diana Daniel

Editor: Mădălina Hodorog

Photos: Arhiva personală

Comments


bottom of page