Laura Mihai: Ce înseamnă azi pasiunea pentru locul de muncă?

„Călătoria mea spre zona de resurse umane a început (fix) din pasiune.” – așa începe Laura Mihai interviul despre pasiune, motivație și ce se caută astăzi pe piața muncii.


#longdaysbutitpaysCe vei afla din acest interviu?

- Ce se caută azi pe piața muncii

- Ce înseamnă să lucrezi defapt în zona de HR

- Educație continuă – doar un motto sau ceva real?


Cum am cunoscut-o pe Laura?

A fost o zi de luni, 09:30 dimineața. Agitată mă duc să discut cu ea despre viziunea mea: FUTURE – Construiește cu pasiune, programul pe care l-am început oficial în luna martie cu studenți – profesori și echipa companiei TenarisSilcotub.


Un adevărat specialist în Talent Attraction & Development, Laura lucrează în acest domeniu de 9 ani. De la Facultatea de Asistență Socială și un master în psihologia resurselor umane și sănătate organizațională s-a avântat într-un context corporate: primul ei job la Emerson care se afla în stadiul de start-up la Cluj.


A pus bazele proceselor de HR în companie, iar 6 ani mai târziu „mi-au ieșit în cale foarte convingător cei de la Tenaris și de mai bine de 3 ani mă bucur de o călătorie minunată alături de ei.” Acum, lucrează atât pe plan local cât și internațional, conduce echipe și cel mai important „nu am încetat niciodată să învăț!”Ce face într-o zi un Talent Attraction & Development Manager în cadrul companiei TenarisSilcotub?

Zilele sunt departe de a fi monotone sau de rutină. În general sunt caracterizate de multă interacțiune cu oamenii – echipa (locală și globală), clienții interni, potențialii angajați și colaboratori externi – în variate modalități specifice contextului de business actual.


Ne place să fim „ocupați” în întâlniri față în față sau conferințe, interviuri, să vorbim mult la telefon și mai ales prin mail. Participam la workshop-uri, evenimente și conferințe, iar acest lucru ne încarcă tot timpul de energie.

Prin procesele noastre de atracție de talente, ne propunem să acoperim nevoile de resurse umane ale companiei la cel mai înalt și profesionist nivel.


Astfel, îmbinăm folosirea de instrumente validate cu o abordare agilă și desigur, multă pasiune și implicare, atât de necesare pe o piață de talent plină de provocări.


Procesele dedicate zonei de dezvoltare sunt adresate angajaților actuali, unde ne place să spunem că oferim o călătorie provocatoare și plină de momente inedite.

Departamentul pe care îl coordonez acoperă o plajă largă și interesantă de activități - procesul de management al performanței, planuri de carieră și consiliere pentru angajați în acest sens, coaching, Talent Review & Succession Planning, coordonarea programului de Global Trainee, multe și creative inițiative care contribuie la menținerea și dezvoltarea brand-ului de angajator Tenaris.


În concluzie, o zi din viața mea de profesionist HR în Tenaris îmi place să cred că e disciplinată (însă doar cred, pentru că în realitate am parte de mult spontan, neprevăzut și adrenalina 😊, că doar lucrez cu cele mai complexe și în același timp unice resurse – cele umane!). Este o zi niciodată ușoară, uneori lungă și aproape tot timpul frumoasă și plină de lecții noi!


<