top of page

Sesiunea 2 de training FUTURE. Cu un pas mai aproape de cariera ta de succes

La FUTURE timpul e mereu de partea ta. A mai trecut o săptămâna, iar studenții, profesorii și angajatorii au luat parte deja la a doua sesiune de training FUTURE. Cu la fel de multe emoții, însă mult mai încrezători și siguri pe sine, studenții au început cu un amalgam de întrebări despre tot ceea ce înseamnă piața muncii.


Cuvântul de ordine al sesiunii a fost interviul de angajare. Toate luminile au fost concentrate pe o etapă din procesul de angajare, care, după cum au aflat cu toții, este crucială atunci când vrei să te angajezi. Ca să aprofundeze și să-și însușească cât mai bine lucrul în echipă, studenții și profesorii au fost împărțiți în nu mai puțin de 12 echipe, fiecare dintre acestea având coordonator un membru din echipa SYKES.





Exercițiul a fost numai bun pentru șirul de întrebări care a urmat. Studenții au avut, individual, simularea unui interviu de angajare alături de echipa SYKES și au primit răspunsuri la toate întrebările pe care le-au avut.


În prima sesiune au dezbătut competențele, fie ele soft sau hard, alături de domeniile conexe existente în piața muncii. În sesiunea 2, s-au conturat reguli, pe care, le impune piața muncii atunci când vine vorba despre interviul de angajare, fie el online, telefonic sau fizic, alături de HR Specialist, HR Manager sau chiar interviul de grup.


Spuneam că la FUTURE, timpul e mereu de partea ta, și spunem asta pentru că sesiunea 2 a mai adăugat un pas spre decizia de a intra în piața muncii, de a știi ce așteptări are un angajator, care sunt tendințele și, poate cel mai important, ,,Cine sunt eu?” și ,,Ce job mi se potrivește?”.




Studenții au înțeles concret cât de importante sunt aspecte precum: ținuta, punctualitatea, postura pe parcursul interviului, răspunsurile cât mai concise, limbajul non-verbal și nu în ultimul rând, încrederea în ceea ce știu să facă; iar emoțiile vor fi constructive.


Echipa SYKES și profesorii, au fost alături de studenți în timpul exercițiului, așadar spre finalul sesiunii au venit cu sugestii pentru ca studenții să înțeleagă și să devină cei mai pregătiți pentru a aplica la jobul pe care și-l doresc, poate, de ceva vreme.


Una dintre oportunitățile pe care le oferă programul FUTURE, poate o oportunitate pe care e destul de greu s-o întâlnești în alte contexte, este faptul că toți participanții au posibilitatea de a aplica pe posturile disponibile ale companiei SYKES, partenerul de nădejde, în această sesiune. Dacă aceștia își doresc, vor fi puși în legătură cu unul din membri echipei, pentru a fi cu un pas mai aproape de angajare.


După cum aminteam, atât profesorii, cât și partenerii noștri de la SYKES, au oferit feedback studenților și au împărtășit cu aceștia din experiența vastă pe care au acumulat-o de-a lungul timpului.

Câteva dintre sfaturile primite sunt:

,,Să participe la cât mai multe proiecte la facultate.”
„Să ceară feedback la proiecte.”
,,Să cerceteze înainte de interviu câteva întrebări clasice și să își pregătească câteva răspunsuri.”



Cu atât de multe activități și întrebări 2 ore zboară imediat, dar nu înainte de încă o sesiune de întrebări din partea studenților. Asta e întotdeauna o confirmare a faptului că așteaptă cu nerăbdare sesiunea următoare de training, cea cu numărul 3. Magia va continua pentru că vor aprofunda și mai multe aspecte ce țin de piața muncii.


Nicio sesiune fără bine-cunoscuta PROVOCARE, unde participanţii pot câştiga o carte, dacă dau curs invitaţiei de a parcurge câţiva paşi spre dezvoltarea lor, de data aceasta off-camera.


Până atunci, însă, nu uitați ,,FUTURE contează!”, viitorul tău e cel mai important, iar aici, la FUTURE, construim o carieră altfel alături de fiecare participant.




Articol realizat de: Bocancea-Stafie Ruxandra

Editor: Mădălina Hodorog

Photos: Arhivă personală

bottom of page