Sorin Pop: Studentul determinat să își depășească limitele


Un aspect care se repetă constant în piața muncii e legat de tinerele talente. Angajatorii nu îi pot reține, noile talente nu știu exact ce vor.

Am decis să încep această serie de articole – interviuri pentru a-i aduce în prim plan pe acei studenți care:

- poate nu au toate aspectele din viața lor bifate, însă au energie. Sunt vii

- fac deja lucruri extraordinare și ies din zona lor de confort

- visează și planifică după viziunea lor


Seria de articole continuă cu Sorin.

Cine este Sorin Pop?


Sorin este persoana ce termină examenul de două ore, apoi fuge la autogara din Cluj, ia un autocar spre Zalău pentru a participa la ultima întâlnire din cadrul programului FUTURE - Construiește cu Pasiune despre care poți afla mai multe aici. Pe scurt, Sorin este studentul determinat și responsabil.


Originar din Baia Mare, Sorin studiază la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. În martie, când s-a înscris în programul FUTURE și-a luat angajamentul de a participa la toate sesiunile de training cu inima deschisă, energie și dorința de dezvoltare. La final, Sorin și-a păstrat determinarea.


Sună îndrăzneț? Citește mai jos despre:

- ce includem nou în sistemul educațional românesc

- viziunea de viitor

- programele ce l-au ajutat să se dezvolte

Ce te-a determinat să alegi un profil tehnic la facultate?

Am ales o facultate tehnică deoarece îmi place să văd cum se fabrică diferite invenții și procese funcționale (de exemplu o linie de fabricare mecanizată dintr-o companie de producție) și pe viitor mi-ar plăcea să văd ceva proiectat de mine și pus în aplicare pe piață


Dacă ai putea introduce o materie în curriculum facultății, care ar fi?

Personal, mai ales pe domeniul meu, aș adăuga ingineria autovehiculelor, aș introduce mai multe ore de practică în timpul facultății ca studenții să poată vedea cu ochii lor diferitele procese din motor sau cum funcționează diferite componente ale unui motor de autovehicul.