Sunt studentă în an terminal. Cum văd eu angajarea


Angajarea...poate mulți o privesc ca pe o nimica toată, poate alții nu îi oferă atât de multă atenție sau poate nu se gândesc deloc la ea. Ei bine, pentru mine, o studenă în an terminal nu este tocmai cel mai plăcut subiect de discuție, deoarece mă urmărește o frică și o nesiguranță pe care nu pot să o explic atât cât ar trebui, dar pot foarte bine să o simt.Există o foarte mare șansă ca această nesiguranță să plece de la perioada în care încă eram elevă. Atunci când le spuneam oamenilor faptul că vreau să urmez o specializare precum Comunicare și Relații Publice, aceștia nu aveau expresia pe care doreai să o vezi în acele momente. Apoi apărea întrebarea: „Dar tu ce o să faci cu facultatea asta?” și ideile precum „Nu pare că o să poți să ai un loc de muncă stabil după terminarea facultății”. Sunt sigură că nu doar eu am primit astfel de întrebări sau astfel de îndoieli despre locul de muncă pe care o să îl am.


Nu pot spune că știu foarte multe informații despre angajare, deoarece niciodată nu am fost angajată pe bune, sau cel puțin nu în domeniul meu. Am fost angajată doar ca înlocuitor într-o vară, dar repet, nu în domeniul meu.


Așa că, ce știu eu despre angajare?

În primul rând, știu că este absolut necesară deținerea unui CV care să fie foarte bine construit, deoarece CV-ul este prima interacțiune indirectă între un angajator și posibil angajat. După cum spune și vorba, prima impresie este cea mai importantă.


După ce angajatorul va vedea CV-ul poate să decidă dacă vei avea șansa să participi la un interviu. Bineînțeles, următor pas extrem de important și decisiv aș putea spune, este interviul. Aici ai șansa să prezinți cea mai bună variantă a ta, trebuie să dai dovadă de seriozitate și implicare în job-ul pe care ți-l dorești.O problemă a absolvenților, și chiar și a mea, când vine vorba de angajare, e atunci când angajatorul cere o minimă experiență în domeniu. Știm cu toții că nu este tocmai ușor să faci o facultate și în același timp să și muncești în domeniul pe care îl studiezi.


Acest mediu online în care studiem acum, putem spune că ne-a ajutat, deoarece este mult mai ușor acum să te împarți între muncă și școală, putând să le faci pe ambele din confortul casei tale.


Unele facultăți își dau mai mult interesul pentru viitoarele locuri de muncă ale studenților, iar altele mai puțin. Din perspectiva mea, facultățile al trebui să se implice cât de mult pot în ajutorul studenților pentru a avea un loc de muncă, poate cu diverse sfaturi sau prin crearea unor cone