Tips&tricks pentru studenți: Cum să profiți la maxim de anii de facultate?

Anii de studenție te pot forma sau nu.

Adevărul e că piața muncii nu mai caută azi studenți care își dau seama în ultimul an de facultate că nu știu concret ce vor. Piața muncii caută studenții care deja dețin o serie de competențe hard și soft prin diverse experiențe


Cum ne dezvoltăm aceste competențe? Cum ne facem „experiență” în piața muncii? - uite 2 întrebări la care vreau să răspund aici prin propria perspectivă și experiență.

Firul meu roșu e aici: www.madalinahodorog.ro/despre


Tips&tricks pentru studenți. Dacă ești profesor și citești acest articol, îți recomand să le prezinți informațiile în cadrul cursurilor și/sau seminariilor tale.1. Te implici din primul semestru într-un program de voluntariat/practică/internship etc

Primul semestru este cel mai greu, însă dacă nu îți iei inima în dinți de atunci, e foarte ușor să tot amâni. Nu anul 1 că e totuși an 1, în anul 2 pierdem vremea, anul 3 e despre licență și uite așa, trec anii fără să ai experiențe pe piața muncii în propriul bagaj al dezvoltării tale.


Primul mea activitate de voluntariat la Cluj a fost în organizația STUDCARD unde gestionam zona de evenimente. Aveam roluri mici, însă aici am descoperit oameni din foarte multe alte facultăți și o serie de perspective.
2. Schimbi acțiunile de voluntariat din 3 în 3 luni sau din 6 în 6 luni

Foarte mulți studenți aleg să se implice pe tot parcursul facultății într-un singur program de voluntariat sau o singură organizație (de obicei cea din interiorul facultății). Această acțiune nu este neapărat greșită, însă te poate limita foarte mult pentru că nu reușești să îți dezvolți și alte competențe de care nu știai neapărat că le ai. Studenția trebuie să fie despre această explorare, a cine ești tu, care sunt granițele tale și să mergi dincolo de ele.