Cum a fost la TedxCluj și de ce lansez #FaraPowerPoint?

Sâmbătă am fost la TEDxCluj împreună cu o parte din echipa FUTURE pentru a ne inspira și a ne reîncărca cu energie pozitivă. Anul acesta, evenimentul a avut o latură aparte.


Este al doilea eveniment din acest an la care particip relaxată (fără să mă gândesc la organizare, fără taskuri de făcut, fără presiunea timpului, fără să mă gândesc la ce urmează într-un eveniment).

Ce fac eu când plec la un eveniment?

Analizez totul, iar discursurile ocupă un loc special.


Majoritatea evenimentelor au foarte puțini speakeri/traineri/educatori care au un discurs conturat, care își alocă timp și energie pentru a transmite ceva util participanților.


Speakerii se gândesc de cele mai multe ori la informația pe care ei o stăpânesc și mai puțin la informația de care publicul are nevoie.


Din păcate, acesta este un aspect despre care nu vorbim. Sau nu vorbim suficient. Ne ducem la evenimente și aflăm informații - nu experimentăm trăiri, nu suntem inspirați să căutăm răspunsuri.

Ce vreau să primesc de la un eveniment?

Există mai multe tipuri de evenimente pe piață în acest moment și este important ca oamenii să înțeleagă ce tip de informație pot primi de la fiecare eveniment în parte.


De la un eveniment de tipul TEDxCluj, axat pe discurs, m-am așteptat să primesc inspirație și acel „food for thought” (aspecte de analizat).


Discursurile speakerilor m-au inspirat, m-au provocat să mă gândesc la aspecte legate de mine și viața mea, aspecte la care trebuie să lucrez mai mult sau pe care să le conștientizez.
Ce am învățat?

Mi-am notat idei doar de la anumiți speakeri - idei pe care vi le transmit mai departe pentru a le analiza și a vă gândi la viața voastră:


Despre latura personală

- E important să spunem DA, de multe ori DA pentru a reuși în viață - o frază cu care am rezonat extrem pentru toți acei DA pe care i-am zis din clasa a 6-a (de când am început să mă implic în proiecte extra) și până în prezent.


Despre latura profesională

- Cum ne comportăm cu șefii când nu sunt de față spune multe despre noi și despre cultura organizațională în care trăim. Vrei să rămâi în acel context? Vrei să schimbi contextul din interiorul companiei? Vrei să pleci?