Evenimente în educație la care merită să participi în 2021

Una dintre cele mai potrivite metode de a socializa şi de a rămâne la curent cu toate noutăţile din domeniul educaţiei este participarea la evenimente ce abordează educația direct. Anul trecut, la cursurile de #EducatieAltfel m-ați întrebat unde mă formez și cum reușesc să țin energia ridicată.

Găsești mai jos lista cu evenimente educaționale ce au loc la nivel internațional în perioada ianuarie - martie 2021 și pe care le recomand. Toate evenimentele se desfășoară online, ceea ce te ajută să te organizezi eficient și din timp. Un plus major la aceste evenimente este faptul că poți avea acces la înregistrări.

Evenimente în educație - Luna Ianuarie


Future of Education Technology Conference – Are loc pe 26 ianuarie. FETC 2021 va fi o experienţă interactivă, gratuită şi virtuală, prin care vor fi prezentate cele mai noi aplicaţii, software-uri şi hardware-uri ce ar putea îmbunătăţi experienţa învăţământului în regim online în această perioadă.


2021 Leadership Summit on Educator Mental Health and Wellness – Foarte mulţi profesori se confruntă cu stresul şi suprasolicitarea, în special din momentul în care s-a realizat tranziţia de la şcoala fizică la cea online. Astfel, în cadrul evenimentului, desfăşurat pe 27 ianuarie, se vor discuta modurile prin care putem trece de această perioadă dificilă.


UMLA 2021: Survive - Strive - Thrive – 30 ianuarie. Această conferinţă este una dintre cele mai bune surse de dezvoltare profesională.


Common Ground 2021 – Se desfăşoară pe 30 ianuarie. Împreună, 18 organizaţii non-profit din domeniul educaţiei împărtăşesc idei inovative şi practici care merită a fi luate în considerare.


Everyone Reading Conference – Evenimentul are loc pe 23 ianuarie şi pe 6 februarie. Această conferinţă propune noi strategii din partea experţilor din domeniul dislexiei şi dificultăţilor de învăţare.