top of page

FUTURE - cel mai mult îmi place comunitatea care s-a creat

Edițiile FUTURE sunt unice, iar unicitatea acestora este datorată întotdeauna oamenilor care participă și le însuflețesc. Așadar, ne-am propus să facem cunoscute experiențele participanților, iar astăzi o cunoașteți pe Dițu Miriam Ioana. Ioana locuiește în Iași, unde studiază Psihologie, este o tânără implicată și hotărâtă ca viitorul său să fie unul de succes. Vă invit să o cunoaștem mai bine și să aflăm ce impact a avut și are experiența FUTURE asupra sa.





Cum te-a ajutat FUTURE până acum prin sesiunile de training?

Înainte aveam impresia că văd totul printr-o ceață imensă în care unii se descurcă în piața muncii, dar nu aveam nicio idee cum reușeau să facă asta. Însă, programul FUTURE m-a ajutat să clarific mai mult imaginea distorsionată pe care o aveam prin conștientizarea atât a proprilor abilități hard și soft cât și a rolului meu într-o echipă. Poveștile Mădălinei și ale lui Călin au contat foarte mult deoarece pe cât de relevante sunt acestea în contextul dezvoltării mele profesionale și personale, pe atât de pur inspiraționale sunt.

Mă simt mult mai capabilă de a parcurge toate etapele de la primul meu loc de muncă, de la realizarea CV-ului și până la cum decurge de fapt o zi la locul de muncă. Deși, cu siguranță, locul de muncă o să vină cu multe provocări, acum, după sesiunile din cadrul programului sunt convinsă că o să știu mai bine cum să le gestionez, dar și cum să ajung să am job-ul dorit.


Ce îți place cel mai mult în sesiunile FUTURE?

Cred că cel mai mult la sesiunile FUTURE îmi place comunitatea care s-a creat datorită Mădălinei și lui Călin care erau mereu acolo, foarte pregătiți și punctuali. Știu că Mădălina a spus că ei , erau conștienți de ceea ce se întâmplă în „fiecare minut din program”, și asta s-a văzut mult. De altfel, au stat cu noi, după fiecare sesiune, pentru a răspunde la toate întrebările noastre și îi apreciez mult pentru asta.


Ce i-ai spune unui student care nu este momentan parte din programul FUTURE?

Numai gândul la viitorul meu job mă înspăimânta, acum datorită programului FUTURE, deși încă am emoții, sunt mult mai sigură pe ceea ce pot face în cadrul unei echipe, pe abilitățile mele, dar și pe ceea ce vreau de la respectivul meu loc de muncă. Nu aș putea povesti toate informațiile utile pe care le am aflat, tocmai pentru că unele lucruri merită simțite și nu doar povestite. Așa că urmărește postările celor de la FUTURE și în momentul în care dau drumul la înscrieri, nu te gândi de 2 ori și trimite-ți înscrierea. Ai ocazia să cunoști oameni cu o experiență valoroasă pe piața muncii, profesori pentru care contează mult formarea, dar și studenți ca tine care vin cu emoții și pleacă numai cu mulțumiri despre program.


Care este lecția cea mai valoroasă învățată în programul FUTURE?

Cum îmi pot forma brand-ul personal, trăiam în această naivitate că doar unii își pot forma acest brand, însă am învățat în cadrul programului, cum să mă prezint (atât în CV, în interviu cât și în perioade preliminare aplicării) astfel încât să dovedesc și că-mi cunosc abilitățile, dar și să îmi arăt potrivirea pe postul pentru care aplic.


Așa cum menționa și Ioana, FUTURE este ajutorul pentru a clarifica ,,imaginea distrosionată”, este acel imbold de care cu toții avem nevoie la începutul carierei; când pășim în necunoscut FUTURE e acolo, lângă noi, ca un părinte ce ne ghidează pașii spre succes. Și cum generația tânără este viitorul, atunci haideți să fim cu toții FUTURE și să construim cu pasiune tot ce ne propunem.


 

Interviu realizat de: Cosmin Hongu

Editor: Mădălina Hodorog

Photos: Arhivă personală


Articolul face parte din campania #ExperientaFUTURE în care am provocat studenții din program să-și exprime ideile sincer, să conștientizeze ce învață și să comunice despre ele. Prin intermediul acestor articole-opinii îmi doresc ca tu, cititorul, să conștientizezi mai bine modul în care gândesc tinerii și să îi ajuți, acolo unde poți, prin experiența sau personalitatea ta.


Iubesc să ajut tinerii să iasă din haos. Programul FUTURE - Construiește cu pasiune a ajutat în 5 ediții peste 350 de studenți și 200 de profesori universitari să facă trecerea de la facultate la primul job. Din 2022, am lansat și programul FUTURE Student - Alege un viitor cu pasiune unde ajutăm elevii și profesorii de liceu să ia decizii conștiente legate de alegerea facultății.


Adițional organizez programe și evenimente precum: Eduspace, Cursuri de formare pentru profesori, Stagii de practică, Sesiuni de bine și Sesiuni de training în interiorul companiilor.

www.madalinahodorog.ro


Construiesc punți acolo unde sunt prăpăstii. Între liceu și facultate. Între facultate și piața muncii.


(Mădălina Hodorog)

Comentários


bottom of page