top of page

FUTURE este cu adevărat despre #EducațieAltfel

Edițiile FUTURE sunt unice, iar unicitatea acestora este datorată întotdeauna oamenilor care participă și le însuflețesc.


Așadar, ne-am propus să facem cunoscute experiențele participanților, iar astăzi o cunoașteți pe Alina Bacinschi.


Alina locuiește în Cluj și studiază relații internaționale la Cluj-Napoca, este o tânără implicată și hotărâtă ca viitorul său să fie unul de succes. Vă invit să o cunoaștem mai bine și să aflăm ce impact a avut și are experiența FUTURE asupra sa.





Cum te-a ajutat FUTURE până acum prin sesiunile de training?

În primul rând doresc să-mi exprim onoarea față de posibilitatea oferită de a participa în Programul FUTURE. Așadar, pe lângă faptul că am început să disting clar care este diferența dintre soft skills și hard skills, acum mai mult ca niciodată sunt capabilă să aplic în practică aceste competențe (în special atunci când este vorba de a elabora propriul CV) și să-mi creez o viziune mai clară a tot ce presupune al meu FUTURE. De asemenea, am însușit care sunt principalele criterii pentru a elabora un CV corect, așa încât să prezinte interes în momentul recrutării, am început să-mi conturez pasiunea și mă simt suficient de pregătită și capabilă să înfrunt primele provocări impuse de piața muncii. Programul FUTURE a reușit să pună o bază solidă în ceea ce privește angajarea pe piața muncii, interviul de angajare, posibilele întrebări cheie, sfaturi prețioase și competențe importante căutate de recrutori pe piața muncii.


Ce îți place cel mai mult în sesiunile FUTURE?

În primul rând am apreciat foarte mult faptul că nu am fost plictisiți cu prezentări PowerPoint, cu care majoritatea dintre noi sunt obișnuiți. În al doilea rând doresc să afirm faptul că metodele grafice, jocul, folosirea Excel-ului la care a avut acces toți participanții, grupul de Facebook și Whatsapp în care comunicam constant, organizarea și lucrul în echipe, participarea atât alături de profesori, studenți din toate domeniile, cât și alături de angajatori reali din departamente clare ale organigramei companiei internaționale SYKES, au fost din punctul meu de vedere, nu doar metodele cele mai eficiente de recepționare a informației, dar de asemenea și metode care m-au ajutat pe mine personal să-mi conturez abilitățile și să clarific haosul pe care l-am avut în materie de piața muncii. Un alt aspect important pe care enorm de mult l-am apreciat a fost punctualitatea de care au dat dovadă organizatorii, ajutorul continuu pe care ni l-au acordat atât în timpul sesiunilor cât și înafara acestora, MOTIVAȚIA și CĂLDURA exprimată în cuvintele lui Călin și ale Mădălinei.


Ce i-ai spune unui student care nu este momentan parte din programul FUTURE?

Foarte bună întrebare! Sfatul meu pentru orice student ar fi ca în momentul când are careva întrebări la care nu poate găsi răspunsuri, cea mai bună decizie pe care o poate lua în acest sens pentru el în primul rând, e să încerce pe cât posibil să găsească răspunsuri. Un alt sfat este să se implice cât mai mult și să profite de orice oportunitate, și aici fac inclusiv referire la Programul FUTURE, care este o oportunitate foarte bine adaptată la necesitățile societății și la crearea unei realității despre câmpul muncii în rândul studenților. Așadar, prin prisma experienței mele ca participant în Programul FUTURE acum, cu certitudine confirm faptul că Programul FUTURE este cu adevărat despre #EducațieAltfel. Și în acest context, consider că fiecare student este obligat să profite de această oportunitate, oferindu-i fiecărui posibilitatea de a avea un viitor mai educat, mai conștient și mai pasionat.


Care este lecția cea mai valoroasă învățată în programul FUTURE?


În primul rând să nu uităm ca suntem oameni, iar oamenii au emoții care trebuie validate și nu în ultimul rând acceptate. Cu tărie afirm acum că una din cele mai importante lecții pe care le-am învățat în cele 8 sesiuni este ASCULTAREA, e inevitabil să dobândim această abilitate de a asculta lumea din jurul nostru. Last but not least lecție la fel de importanta pe care nu am cum să nu o menționez este PASIUNEA. Și anume, este esențial ca fiecare dintre noi să-și descopere pasiunea, să o dezvolte și să o contureze cât de mult poate. Iar unul din cele mai importante lucruri pe care le poate face un OM pentru binele său interior, în primul rând, este să implice acea pasiune conturată în tot ceea ce face.


Așa cum menționa și Alina, FUTURE ,,a reușit să pună o bază solidă în ceea ce privește angajarea pe piața muncii”, este acel imbold de care cu toții avem nevoie la începutul carierei; când pășim în necunoscut FUTURE e acolo, lângă noi, ca un părinte ce ne ghidează pașii spre succes. Și cum generația tânără este viitorul, atunci haideți să fim cu toții FUTURE și să construim cu pasiune tot ce ne propunem.



 

Interviu realizat de: Oltean Magda

Editor: Mădălina Hodorog și Cosmin Hongu

Photos: Arhivă personală


Articolul face parte din campania #ExperientaFUTURE în care am provocat studenții din program să-și exprime ideile sincer, să conștientizeze ce învață și să comunice despre ele. Prin intermediul acestor articole-opinii îmi doresc ca tu, cititorul, să conștientizezi mai bine modul în care gândesc tinerii și să îi ajuți, acolo unde poți, prin experiența sau personalitatea ta.


Iubesc să ajut tinerii să iasă din haos. Programul FUTURE - Construiește cu pasiune a ajutat în 5 ediții peste 350 de studenți și 200 de profesori universitari să facă trecerea de la facultate la primul job. Din 2022, am lansat și programul FUTURE Student - Alege un viitor cu pasiune unde ajutăm elevii și profesorii de liceu să ia decizii conștiente legate de alegerea facultății.


Adițional organizez programe și evenimente precum: Eduspace, Cursuri de formare pentru profesori, Stagii de practică, Sesiuni de bine și Sesiuni de training în interiorul companiilor.


www.madalinahodorog.ro


Construiesc punți acolo unde sunt prăpăstii. Între liceu și facultate. Între facultate și piața muncii.

(Mădălina Hodorog)

bottom of page