top of page

Sesiunea 5 de training FUTURE. Cine sunt atunci când lucrez cu alții?

Ne îndreptăm cu pași repezi spre un FUTURE de succes și facem asta împreună, în cadrul sesiunilor săptămânale. Astăzi am luat parte la sesiunea numărul 5 unde, deja mai aproape de a afla cine sunt ei cu adevărat, studenții au aflat și cine sunt ei în relație cu ceilalți.


Sesiunea de astăzi s-a axat pe munca în echipă. Lucrând într-o echipă, de multe ori avem impresia că ne ducem în 100 de părți și nu mai știm exact ce ar trebui să facem. „Ce trebuie să fac atunci când intru într-o echipă nouă?", „Care este rolul meu într-o echipă?", „Ce presupune prima zi și prima săptămână la noul meu job?" și „Care este cea mai mare frică a mea atunci când lucrez într-o echipă?" sunt câteva dintre întrebările la care studenții și-au putut răspunde la finalul sesiunii.





La această sesiune am ales să privim în ochi elefantul din cameră și să-i arătăm că noi știm că este prezent, dar nu ne este frică de el și vrem să facem echipă și cu acesta.


Am continuat munca în echipele formate de la sesiunea trecută și de data asta am încercat să decidem rolurile fiecăruia. În momentul alegerii, am luat în calcul cel mai important factor și anume frica = dezvoltare.


Ce a urmat? Am simulat piața muncii. Fiecare și-a ales o funcție și am învățat, în echipe, care sunt pașii necesari de parcurs pentru a rezolva o problemă. Am învățat că pentru a găsi rezolvarea unei probleme este necesar să înțelegem problema și cauze de la care pornește aceasta. Ulterior propunem soluții pentru fiecare cauză, alegem cea mai importantă și de ajutor soluție pe care ne axăm și o implementăm.


Liderii echipelor au avut parte de o ședință separată cu Mădălina și Călin, unde au avut ocazia să învețe mai multe despre ce înseamnă să fii un lider de echipă. În urma ședinței, aceștia au avut ocazia să pună în practică cele învățate în cadrul propriilor echipe.



Un exercițiu perfect pentru a ne face să înțelegem cum acționează fiecare într-o echipă și ce sarcini îi revin fiecăruia în funcție de poziția aleasă. Astfel fiecare și-a definit mult mai bine și rolurile care există într-o organizație.


Acest exercițiu a adus cu el și o serie de conștientizări în rândul studenților, printre care:

„Am conștientizat că nu sunt atât de introvertită precum credeam”.

„Am descoperit că sunt mai aproape să realizez ce mi-am propus”.

„Am conștientizat că mai am de lucrat la gestionarea emoțiilor de a vorbi în public”.


Sesiunea de astăzi a fost una dintre cele mai dinamice, provocându-i pe studenți să se cunoască în cadrul unei echipe altfel. Exercițiul, însă, nu se termină aici!


Timpul de 2 ore alocat ședințelor pare a fi unul destul de scurt atunci când faci ceea ce faci cu plăcere, iar exercițiul necesită mai mult de atât pentru a fi finalizat cu succes. Motiv pentru care vom continua rezolvarea acestuia în cadrul sesiunilor următoare de training. Iar la final ne așteaptă un mic concurs la care echipele vor participa cu soluțiile propuse, urmând ca cea mai votată dintre acestea să fie premiată.


Dar până atunci, să nu uităm de bine-cunoscuta PROVOCARE! O nouă provocare, un nou premiu. De data aceasta participanții au primit o provocare care îi va determina să iasă puțin din zona de confort și să-și înfrunte emoțiile. Tot răul spre bine am zice noi pentru că premiul merită puțin efort!


Până data viitoare, nu uitați cât de important este viitorul și ce impact pot avea acțiunile pe care le iei astăzi asupra acestuia. FUTURE este una dintre acele decizii cu impact major și pozitiv asupra viitorului tău profesional. Este o decizie altfel pentru un viitor altfel!


Articol realizat de: Ramona Iliuț

Editor: Mădălina Hodorog

Photos: Arhivă personală


bottom of page