top of page

FUTURE - ,,cea mai bună decizie a anului 2022”

Edițiile FUTURE sunt unice, iar unicitatea acestora este datorată întotdeauna oamenilor care participă și le însuflețesc.


Așadar, ne-am propus să facem cunoscute experiențele participanților, iar astăzi o cunoașteți pe Cenușe Victoria.


Victoria locuiește în Constanța și studiază științe ale naturii și știinte agricole la Constanța, este o tânără implicată și hotărâtă ca viitorul său să fie unul de succes. Vă invit să o cunoaștem mai bine și să aflăm ce impact a avut și are experiența FUTURE asupra sa.





Cum te-a ajutat FUTURE până acum prin sesiunile de training?

Pentru mine, FUTURE reprezintă cel mai provocator și interesant program la care am participat. Le mulțumesc Mădălinei și lui Călin pentru că mi-au demonstrat că se poate învăța și altfel. Mi-a prins bine această experiență și în viața de zi cu zi, nu doar la facultate. Aici am învățat care sunt punctele mele forte, pasiunile și hobby-urile, dar și cum să-mi activez alte competențe. Un mare atuu al meu este public speaking-ul, iar mulțumită programului am putut să mi-l îmbunătățesc. Am învățat tips&tricks la care nu m-aș fi gândit niciodată și nici nu m-ar fi ajutat altcineva.


Ce îți place cel mai mult în sesiunile FUTURE?

Cel mai mult îmi plăcea la sesiuni atmosfera. Chiar dacă veneam după o zi plină la facultate și programul era de la 18 la 20, stăteam chiar și în plus cu ei. Totul era interactiv, extrem de interesant și nu simțeam oboseala. Sunt sigură că le voi simți lipsa, dar mă bucur că i-am cunoscut și că vom păstra legătura. Cu siguranță vreau să mai particip la programe/ sesiuni FUTURE, deoarece aici mă încarc cu energie bună, ceea ce cred că este mai presus de orice.


Ce i-ai spune unui student care nu este momentan parte din programul FUTURE?

Unui student care nu s-a înscris încă la FUTURE i-aș recomanda cu toată inima să o facă, întrucât nu va regreta. Este o oportunitate unică de dezvoltare, accesibilă tinerilor și gratuită. Sunt în ultimul an la facultate, mă ocup de licență, particip la un voluntariat, însă ideea de a mă înscrie la FUTURE a fost cea mai bună decizie a anului 2022, pentru că ceea ce am învățat aici îmi ușurează activitatea. Dacă vrei să te cunoști mai bine, să descoperi noi skill-uri, să înveți despre complicata piață a muncii, să prinzi încredere în propriile forțe, să vezi cum se lucreză într-o echipă în adevăratul sens al cuvântului, te rog nu sta pe gânduri și înscrie-te!


Care este lecția cea mai valoroasă învățată în programul FUTURE?

Cea mai valoroasă lecție învățată la FUTURE : ieșitul din zona de confort aduce cea mai mare satisfacție. Cum ar fi viața fără provocări și realizări ? Vă zic eu, plictisitoare. Sunt mândră de mine că am parcurs cu seriozitate acest program, iar acum că am prins gustul autocunoașterii, nu mă voi opri prea curând. Pentru că am descoperit cine sunt și la ce sunt bună, mă simt pregătită pentru viitorul job. Sunt încrezătoare că voi face față cu bine, că voi avansa ușor și că voi alege doar ceea ce mi se potrivește mie. MULȚUMESC FUTURE!


Așa cum menționa și Victoria, FUTURE este programul prin care ,,descoperi noi skill-uri, înveți despre complicata piață a muncii, prinzi încredere în propriile forțe, vezi cum se lucrează într-o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, este acel imbold de care cu toții avem nevoie la începutul carierei; când pășim în necunoscut FUTURE e acolo, lângă noi, ca un părinte ce ne ghidează pașii spre succes. Și cum generația tânără este viitorul, atunci haideți să fim cu toții FUTURE și să construim cu pasiune tot ce ne propunem.


 

Interviu realizat de: Cosmin Hongu

Editor: Mădălina Hodorog

Photos: Arhivă personală


Articolul face parte din campania #ExperientaFUTURE în care am provocat studenții din program să-și exprime ideile sincer, să conștientizeze ce învață și să comunice despre ele. Prin intermediul acestor articole-opinii îmi doresc ca tu, cititorul, să conștientizezi mai bine modul în care gândesc tinerii și să îi ajuți, acolo unde poți, prin experiența sau personalitatea ta.


Iubesc să ajut tinerii să iasă din haos. Programul FUTURE - Construiește cu pasiune a ajutat în 5 ediții peste 350 de studenți și 200 de profesori universitari să facă trecerea de la facultate la primul job. Din 2022, am lansat și programul FUTURE Student - Alege un viitor cu pasiune unde ajutăm elevii și profesorii de liceu să ia decizii conștiente legate de alegerea facultății.


Adițional organizez programe și evenimente precum: Eduspace, Cursuri de formare pentru profesori, Stagii de practică, Sesiuni de bine și Sesiuni de training în interiorul companiilor.


www.madalinahodorog.ro


Construiesc punți acolo unde sunt prăpăstii. Între liceu și facultate. Între facultate și piața muncii.


(Mădălina Hodorog)

bottom of page