top of page

Sclipirea din ochi: cum o descoperi?

Sclipirea aceea din ochi, energia de a face lucruri, de a te implica este o călătorie și poate singura călătorie importantă din viața ta.


Drumul către pasiune este unul personal și oricât de mult ai cerceta și te-ai inspira din viețile altora, nimeni nu îți poate da propria ta sclipire din ochi. Te poate inspira, motiva, ambiționa, insista, trage de tine - orice vrei tu, însă nu poate merge pe drumul tău.


Te invit să vezi câteva din propriile mele acțiuni prin care mi-am descoperit pasiunea și acea sclipire din ochi.


Sunt câteva lucruri pe care le poți face singur, însă ele nu îți vor garanta găsirea pasiunii. Motivul principal? Fără să îți dai seama, rămâi cumva blocat în propriile tale gânduri și idei. Dacă vrei să afli mai multe despre asta, am trimis un newsletter despre acest subiect. Intră în comunitate.


Cu toate acestea, sunt câteva lucruri pe care le-am făcut singură și care m-au adus cu un pas mai aproape de pasiune.


Am conștientizat că nu văd toate perspectivele despre mine și ce pot face cu adevărat.

Atunci când eram cel mai jos, când nu știam încotro să mă duc și ce job mi se potrivește, mi-am dat seama că sunt blocată într-o bulă. Aceleași gânduri mi se repetau, aceleași idei le auzeam, aceleași articole le citeam. Trebuia să ies din bulă. Așa că am ieșit.  


M-am implicat în activități care nu au nici o legătură cu facultatea/munca mea și ceea ce fac în viața de zi cu zi.

Când eram studentă m-am implicat în acțiuni de voluntariat care nu aveam legătură cu domeniul meu de activitate. Studiam jurnalismul, dar eu organizam evenimente precum: festivaluri, summituri NATO, stand-up comedy sau proiecte europene. În anul 2 de facultate participam deja la evenimente internaționale pentru profesori (așa am ajuns să fac azi #EducatieAltfel) sau apicultori (da, o poveste mai lungă).


Așa am descoperit multe despre mine și sunt azi aici.


Nu am renunțat să îmi caut creativitatea.

Spun adesea că locul în care este creativitatea, este locul în care se află și pasiunea ta. Personal, nu credeam despre mine că sunt o persoană creativă. Din contră, eram bună la organizare, Exceluri, stresat oameni și ținut cont de termene limită.


Cu toate acestea, știam că am și eu un loc, o fărâmă de creativitate. La facultate, la orele de storytelling nu eram bună deloc în a construi povești pornind de la cuvântul „roșu”, dar uneori mă trezeam cu idei de training și metode de lucru noi. În timp, după mai multe teste, am înțeles că sunt creativă în #EducatieAltfel. Aici e locul meu.


Sper să te ajute călătoria mea și te invit să nu renunți. Dacă vrei să te descoperi mai mult, uită-te la programele mele. Poate de ajută și pe tine ceva.


Construiește cu pasiune. Îndrăznește. Azi!

Cu drag,

Mădălina

bottom of page