top of page

Ce înseamnă un Curs de #EducatieAltfel în Școala Ta?

„Mi-am propus să stau o jumătate de oră. După 3 ore sunt tot aici.”

Asta e povestea vieții mele sau mai concret, povestea mea la cursurile, programele sau sesiunile 1 la 1 pe care le conturez.


Am început acum 9 ani, pe vremea când încă eram studentă să țin sesiuni de training bazate pe educație experiențială, adică educație practică ce ajută persoanele să dobândească noi competențe de viață pentru prezent sau viitor.


La început lucram doar cu tineri și energia era la cote înalte. Tinerii s-au dus la profesori, profesorii au venit apoi la mine și uite așa s-au născut cursurile de #EducatieAltfel:




Cursul de #EducatieAltfel în Școala Mea - Cursul personalizat pentru fiecare școală în parte

Fiecare școală e unică. În primul rând, are un anumit colectiv de profesori: care colaborează sau nu, deschiși la învățare continuă sau nu prea, cu accent pe competențele tinerilor sau nu, dornici de a-și îmbunătăți bagajul cu metode de predare sau nu etc.


Mai mult, fiecare școală se adresează unui număr de tineri, e din rural sau urban, include unul sau mai multe cicluri, are anumite provocări.


Toate acestea afectează modul în care se face educația. Să vin cu un curs standard pentru toți nu este și nu a fost niciodată o soluție. Nu țin cursuri copy-paste și deși metodele de predare se pot repeta la unele cursuri, ele nu sunt livrate la fel și nu sunt integrate la fel.


Așa că, Cursul de #EducatieAltfel în Școala Mea:

- este în primul rând, un curs personalizat pentru fiecare școală în parte. După o discuție cu directorul școlii concretizez cursul

- selectez metodele de lucru pe care profesorul le va explora pe propria piele, apoi le va duce direct la clasă

- cursul se axează pe metode de a atrageri tinerii în procesul de învățare ținând cont de personalitatea elevilor și piața muncii

- ajută profesorii să se cunoască mai bine, să colaboreze mai bine și uneori, chiar să învețe să colaboreze în echipă

- aduce o stare de bine, de relaxare, de energie colectivului de profesori.


Mai multe detalii aici: www.madalinahodorog.ro/curs-scoli


Pentru că ne este foarte greu să ne imaginăm Educație și Energie în aceeași propoziție, i-am rugat pe profesorii de la Liceul Tehnologic Lucian Blaga din Reghin să ne lasă să filmăm câteva cadre. Pe parcursul celor 3 ore au fost mult mai multe momente interactive și pline de „Aha”, dar vă las să explorați puțin educația văzută altfel.


Chiar și în școala românească #SePoate.



Cum putem colabora?

Cursul a fost livrat în peste 60 de școli din țară, iar din această toamnă am început noul sezon.

Scris de:

Mădălina Hodorog

Trainer & Consultant

 



bottom of page