Da - despre tine e vorba: Cum îți influențează abilitățile sociale viitorul?
A munci este un lucru universal practicat de absolut toate generațiile, dar atunci când vine de viitorul muncii și de găsirea unui job în perioada actuală, lucrurile pot părea sau deveni mai complicate. Pe lângă cunoștințele în domeniul ales, este nevoie și de niște aptitudini suplimentare numite „soft skills”.


Abilitățile sociale, tradus în limba română, sunt diferite metode prin care te poți adapta mai ușor la locul de munca, comunica cu colegii, rezolva diferite probleme sau împărți timpul cât mai eficient la job.


Lista acestor abilități este vastă, dar printre cele mai importante se regăsește comunicarea. Modul în care dialoghezi atât cu colegii, superiorii tăi sau clienții este vital pentru orice loc de muncă, deoarece o bună comunicare duce la rezultate pozitive și o bună întelegere în mediul de lucru. Cu toate acestea nu este suficient să știi să comunici, ci să fi și un bun ascultător.

Gândirea critică este un alt element ce nu ar trebui să lipsească din setul de abilități ale unui angajat. Indiferent de mediul în care lucrează, o persoană trebuie să fie capabilă să ia anumite decizii, dar pentru a face acest lucru este nevoie de o gândire sănătoasă pentru a putea analiza problema și mai apoi pentru găsirea unei soluții.
Abilitatea de a conduce și a îi îndruma pe ceilalți este o îmbinare a mai multor aptitudini, precum buna comunicarea și gândirea critică. Nu este ușor să fii responsabil pentru mai multe persoane, dar asta fac liderii, i-au decizii pentru binele întreprinderilor și al angajaților. Capacitatea de a lua cuvântul sau chiar inițiativa în situații dificile este un factor din ce în ce mai mulți angajatori îl caută la oamenii pe care îi recrutează.


În orice mediu de lucru și nu numai, sunt căutați oameni cu o atitudine cât mai pozitivă. Un mediu plăcut de lucru poate spori rata de succes a angajaților prin simpla lor bunăstare, de aceea se insistă pe lucuruile și persoanele pozitive ce nu se lasă influențate de situțiile mai puțin plăcute prin care trec la locul de muncă.