top of page

De ce e nevoie azi de un alt tip de educație?

Cei care nu cred

Anul trecut, 16 octombrie 2019. Era prima întâlnire din programul FUTURE, ediția 3. 70 de studenți - profesori - angajatori adunați într-o sală mare de training, cu pereții plini și agitație la cote înalte.


Arăta așa, iar dacă vrei să vezi un scurt video chiar de la acea întâlnire poți aici.





Unul dintre angajații prezenți a venit sceptic. Atât de sceptic încât mi-a spus că va sta pe un scaun aproape de ieșire pentru că „nu prea îmi plac întâlnirile de acest tip, cu atât de mulți oameni.”


După 2 ore de #EducatieAltfel „a fost cea mai tare experiență pe care am avut-o” și i-au plăcut jocurile, interacțiunea cu ceilalți, faptul că a cunoscut atât de multe persoane noi și chiar participase activ în cadrul sesiunii. 


A rămas până la final cu o mai mare încredere în ce poate face un alt tip de educație, iar de atunci este un promoter fidel al educației altfel. 




În viața de zi cu zi, ai nevoie de #EducatieAltfel pentru că:

  1. Piața muncii se schimbă atât de rapid, încât nu putem ține pasul cu metodele vechi de predare. Avem nevoie de experiențe noi pentru a învăța lucrurile atunci, în sala de training, în sala de clasă. 

  2. Ai nevoie de competențe soft precum comunicare, lucrul în echipă, creativitate, gândire analitică. Companiile caută în principal oameni care să dețină competențe soft bine dezvoltate, iar acestea nu sunt o prioritate aproape deloc în școli. Mai mult, competențele soft au nevoie de metode de lucru care să faciliteze dezvoltarea lor. 

  3. Nu îți găsești pasiunea, iar principalul motiv este că folosești în continuare exact aceleași instrumente și metode. Ele nu mai funcționează. Sau funcționează foarte puțin și te duc într-un haos și mai mare. Ai nevoie de altceva. 

  4. Noile generații nu știu ce vor. Dacă lucrezi cu ei, așa cum o fac și eu, știi deja că cea mai mare parte dintre tinerii angajați sunt pierduți la primul lor loc de muncă. Caută pasiunea și doresc să se implice, dar adesea nu știu cum și își pierd entuziasmul, dorința de implicare. Motivul? Au nevoie de o altă abordare, iar în sesiunile de consultanță 1 la 1 am învățat că abordarea include tocmai #EducatieAltfel. Chiar și acolo, în consultanța 1 la 1. 

  5. E haos. Sunt atât de multe direcții de dezvoltare, atât de multe cerințe încât uneori ne pierdem în atât de multe oportunități. Haosul vine dintr-o lipsă de viziune, iar viziunea dintr-o lipsă de atenție pentru viitorul nostru. Viziunea o ating cel mai mult în sesiunile de consultanță cu departamentele de HR sau în consultanța 1 la 1 cu angajații și managerii din companii. Și da, folosesc instrumente de #EducatieAltfel




Dacă încă nu crezi (sau poate ești curios):

Am construit Eduspace, un spațiu de explorare a educației altfel. Nu știi ce va fi și ce vom face pentru că fiecare ediție este unică. Eduspace este tocmai spațiul ideal să intri pentru prima dată în contact cu #EducatiaAltfel și să o experimentezi așa cum este ea, lipsită de reguli. Ulterior, decizi dacă vrei mai mult.  


Evenimentul este gratuit, iar înscrierile se realizează aici: www.madalinahodorog.ro/eduspace


Construiește cu pasiune. Îndrăznește. Azi!

Cu drag,

Mădălina

Kommentare


bottom of page