top of page

FUTURE - ,,O atmosferă care-mi aduce aminte foarte mult de acasă”

Edițiile FUTURE sunt unice, iar unicitatea acestora este datorată întotdeauna oamenilor care participă și le însuflețesc.


Așadar, ne-am propus să facem cunoscute experiențele participanților, iar astăzi îl cunoașteți pe Cibotariu Cristian-Ștefan.


Cristian locuiește în Iași și studiază informatica la Iași, este un tânăr implicat și hotărât ca viitorul său să fie unul de succes. Vă invit să-l cunoaștem mai bine și să aflăm ce impact a avut și are experiența FUTURE asupra sa.




Cum ai văzut angajarea înainte de programul FUTURE?

Înainte să particip la programul FUTURE, subestimasem foarte mult angajarea în sine, habar nu aveam cât de complex este acest proces în realitate. În puținele ocazii când am participat la procesul de angajare, am considerat de fiecare dată că este destul să mă pregătesc doar cu curaj și un CV decent, dar m-am înșelat amarnic.


Cum o vezi acum?

Angajarea însă este un proces de lungă durată care începe încă de când facem primii pași spre a ne pregăti temeinic pentru piața muncii, așadar prima etapă este descoperirea de sine și ascuțirea acelor abilități care ne diferențiază de majoritatea și ne fac un „asset” pentru o companie. Iar de-abia mai apoi vine partea pe care o știm toți cu căutarea unui job, realizarea unui CV și interviul, dar spre deosebire de opinia multora, procesul de angajare continuă cumva și în primele luni la job, când noi trebuie să ne obișnuim cu ritmul companiei și al colegilor și să vedem dacă ne potrivim cu mediul de lucru în sine și dacă suntem acceptați.


Cum te simți în cadrul programului FUTURE?

În cadrul programului FUTURE nu am avut parte decât de voie bună și o atmosferă care-mi aduce aminte foarte mult de „acasă” pentru ca este un mediu foarte primitor în care nouă, participanților ne este constant amintit cât de curajosi suntem pentru că am hotărât să facem acest pas și că am reușit să participăm la fiecare sesiune. De asemenea, Mădălina și Călin ne-au facut să ne simțim ca între prieteni prin felul în care vorbesc și ne tratează, ca și cum ne-am cunoaște de foarte mult timp.


Dacă ar fi să rezumi experiența FUTURE într-o singură frază/expresie, care ar fi aceea?

Dacă ar fi să aleg o singură frază pentru a însuma experiența FUTURE, aceea ar fi: „Oportunitatea perfectă pentru oricine dorește să iasă din zona de confort și să-și asigure un avantaj pe piața muncii.”


Așa cum menționa și Cristian, FUTURE este ,,o atmosferă care-mi aduce aminte foarte mult de acasă”, este acel imbold de care cu toții avem nevoie la începutul carierei; când pășim în necunoscut FUTURE e acolo, lângă noi, ca un părinte ce ne ghidează pașii spre succes. Și cum generația tânără este viitorul, atunci haideți să fim cu toții FUTURE și să construim cu pasiune tot ce ne propunem.

 

Interviu realizat de: Cosmin Hongu

Editor: Mădălina Hodorog

Photos: Arhivă personală


Articolul face parte din campania #ExperientaFUTURE în care am provocat studenții din program să-și exprime ideile sincer, să conștientizeze ce învață și să comunice despre ele. Prin intermediul acestor articole-opinii îmi doresc ca tu, cititorul, să conștientizezi mai bine modul în care gândesc tinerii și să îi ajuți, acolo unde poți, prin experiența sau personalitatea ta.


Iubesc să ajut tinerii să iasă din haos. Programul FUTURE - Construiește cu pasiune a ajutat în 5 ediții peste 350 de studenți și 200 de profesori universitari să facă trecerea de la facultate la primul job. Din 2022, am lansat și programul FUTURE Student - Alege un viitor cu pasiune unde ajutăm elevii și profesorii de liceu să ia decizii conștiente legate de alegerea facultății.


Adițional organizez programe și evenimente precum: Eduspace, Cursuri de formare pentru profesori, Stagii de practică, Sesiuni de bine și Sesiuni de training în interiorul companiilor.

www.madalinahodorog.ro


Construiesc punți acolo unde sunt prăpăstii. Între liceu și facultate. Între facultate și piața muncii.

(Mădălina Hodorog)

bottom of page