„Resursele se găsesc deja în interiorul fiecăruia, însă acestea trebuie explorate”– Denisa Jecan


Coach, Consultant și Facilitator, Denisa Jecan dezvoltă oameni și îi ajută să se pregătească pentru viitor. Așa cum spune chiar ea: scopul ei este să-i inspire pe ceilalți și să-i îndrume înspre a-și maximiza potențialul.


Am stat de vorbă cu omul, educatorul și facilitatorul Denisa pentru a-i descoperi povestea, motivațiile, dar și perspectiva de viitor.
Despre coaching


Profesezi în aria de coaching, atât prin sesiuni 1 la 1, cât și prin sesiuni de grup. Spune-ne, de ce coaching?


Pasiunea pentru coaching a apărut odată ce am devenit mai curioasă de zona aceasta nemărginită a modalităților de lucru cu oamenii. Mi se pare fascinant modul în care, sesiune cu sesiune, coachee-ii își accesează profunzimea interioară și dezvăluie resurse necunoscute înainte. Ceea ce-mi aduce maximă bucurie în coaching sunt momentele de „aha” și sclipirile din ochii persoanelor pe care le ghidez.


Cu toate astea, nu aș fi complet sinceră dacă aș spune că fac coaching strict pentru ceilalți, pentru a le fi de ajutor. Un alt motiv important pentru care am ales acest drum este acela de a-mi satisface propriile nevoi, dar și de a-mi pune în valoare abilitățile. Se vorbește mult despre identificarea unui sens în viață, iar al meu este tocmai acesta de a-i inspira pe ceilalți să își descopere și maximizeze potențialul nelimitat. Fiecare sesiune de coaching mă invită și pe mine la introspecție asupra aspectelor personale care încă cer a fi revelate. Așadar, este un proces de creștere și dezvoltare la fel de benefic pentru mine, ca și pentru colaboratorii mei.


Există păreri și păreri despre coaching. Ajută-ne să ne facem o imagine clară despre ce se întâmplă la o sesiune 1 la 1 cu tine.

Prima întâlnire e un prilej de conectare și creare a unui spațiu safe, timp în care ne cunoaștem, povestim mai detaliat despre situația/ problema/ preocuparea/ tema în sine cu care vine coachee-ul și setăm împreună niște condiții ale colaborării. Până aici e cam ca la orice primă întâlnire în urma căreia decidem dacă ne potrivim sau nu și dacă este în competența mea să răspund la nevoile tale. La a doua întâlnire, stabilim mai concret care este obiectivul, rezultatul la care tu vrei să ajungi în urma acestor sesiuni de coaching și apoi lăsăm să se întâmple magia de-a lungul procesului.