10 Cărți ce te vor ajuta să vezi lumea dintr-o altă perspectivă

În 2018, un studiu Eurostat arăta că România se află la coada clasamentului în ceea ce privește numărul persoanelor care citesc cărți și a timpului dedicat, în medie, citirii. Cu toate acestea, românii sunt la mijlocul clasamentului European în ceea ce privește procentajul din venit ce-l direcționează înspre achiziția de cărți.


Ultimele cifre Eurostat arătau că în 2011, doar 30% din români au citit cel puțin o carte în ultimul an, cu o pondere mai mare în rândul tinerilor între 25 și 34 de ani (38%) față de generațiile 35-44 de ani (28%) și 45-64 de ani (25%).


Cu toate acestea, în ultimii ani, studiile spun că tinerii din România citesc tot mai mult, iar editurile au o creștere profitului. Ultimele date prezentate mai sus sunt printre motivele pentru care în cadrul programului FUTURE - Construiește cu Pasiune am colaborat cu librăria Okian pentru a oferi câștigătorilor Concursului de Soluții FUTURE posibilitatea să facă #EducatieAltfel prin cărți.


Iar dacă și tu ești în căutare de cărți care să te ajute să vezi lumea din alte perspective decât cele cu care te-ai obișnuit, îți recomandăm 10 cărți, în limba engleză, pe care să le citești.

1. The Squiggly Career: Ditch the Ladder, Discover Opportunity, Design Your Career Abordează noul tip de carieră. Dacă până nu demult un om începea un loc de muncă și rămânea acolo pentru o mare parte din viața lui (dacă nu toată), începem să vedem tot mai mult oameni ce schimbă constant roluri, industrii, locații și uneori întregi cariere. Conceptul de carieră fluidă, în care un om nu este legat de un singur rol devine tot mai popular, însă este și văzut ca fiind stresant (și poate fi) pentru angajat. Cartea scrisă de Helen Tupper și Sarah Ellis îți poate spune cum pot conviețui conceptul de carieră fluidă și viață stabilă, cum poți obține cât mai multe oportunități și cât mai puțin stres.2. The Uninhabitable Earth: A Story of the Future este cartea în care David Wallace-Wells abordează un termen relativ nou, cel al erei Antropocene, denumirea unei ere definite de intervenția omului pe planeta noastră. Cartea abordează efectele avute de dezvoltarea omului în ultimii 12 000 de ani asupra planetei și de modul în care efectele ne-au schimbat modul de viață.3. You're Not Listening: What You're Missing and Why It Matters (Hardback) de Kate Murphy este cartea ce vorbește despre ascultat. Mai exact, Kate Murphy face clară bariera dintre vorbit și ascultat, un ascultat adevărat. Prin cartea ei încearcă să ne arate cum relațiile devin mai autentice și o recomand pentru că ascultarea este skill-ul numărul 1 în consultanța pe care o fac în companii.