top of page

Cu și despre admitere - secretele pe care intervievatorii nu vor să le știi

Surprizele continuă și în sesiunea 4 a programului FUTURE-Student, întâlnirea de azi având ca invitați speciali pe Smaranda Sipurel - Specialist Recrutare PEPCO și Antonia Rotaru - Alumni FUTURE.

Dacă în sesiunile anterioare am vorbit despre cum poți afla ce facultate este potrivită pentru tine, bazându-ne pe hobby,uri, pasiuni, soft/hard skills, în sesiunea numărul 4, viitorii studenți descoperă propriu-zis procesul de admitere prin care sunt nevoiți să treacă atunci când aplică la facultate.


Într-un experiment care vizează modul în care viitorii studenți percep interviul de admitere, răspunsul este unul clar și concis: experiențele spontane determină studenții să lase deoparte stresul interviului și să se focuseze cu adevărat pe ceea ce contează.


Cum s-a desfășurat experimentul? Elevii participanți au fost împărțiți în 6 grupe, astfel: 3 dintre echipe au susținut un interviu de admitere spontan, în timp ce restul de 3 echipe au avut timp să se pregătească pentru interviu, având acces la informații vitale interviului, explicate în detaliu de traineri.



Odată întorși în sesiunea principală, elevii au recunoscut că pregătirea extensivă de dinainte i-a făcut să se streseze mai mult și să se gândească la toate lucrurile care ar putea merge prost. De la limbajul non-verbal până la posibilitatea ca telefonul să sune în timpul interviului, scenariile sunt multiple. Totodată, lipsa totală de pregătire conduce în final la un blocaj.


Întrebare: Ce facem în acest caz? Răspuns: Apucăm linia de mijloc, echilibrând extremele. Pregătirea în prealabil este necesară, însă nu trebuie să știrbească deloc din naturalețea personală.


Îmi doresc să aplic la această facultate, deoarece consider că pot să aduc o viziune nouă în domeniu, îmbinând creativitatea cu gândirea rațională.

Pe parcursul sesiunii, elevii au descoperit multe dintre secretele din spatele unui interviu de admitere de succes, au experimentat practic experiența interviului, având acces "în mintea" intervievatorului.

Shhh, îți voi împărtăși un secret. Dezvoltarea personală este premiată, aici, la FUTURE. Ai auzit bine, poți câștiga premii, în timp ce lucrezi la a deveni cea mai bună versiune a ta.



CÂTE UN PIC DIN CE? Vei afla în ediția următoare FUTURE!


Articol realizat de: Diana Daniel

Editor: Mădălina Hodorog și Diana Daniel

Photos: Arhiva personală

bottom of page