Cum îmi aleg cariera?


1. Descoperă-ți punctele forte.


Cu cât ești mai conștient de propria-ți persoană, cu atât îți va fi mai ușor să îți dai seama la ce ești mai bun. Întreabă-te: "De ce vin alții înspre mine?", "Cum îi ajut pe cei din jur?".


Think soft skills!
2. Cum poți aplica cel mai bine punctele forte într-un job?


În momentul în care știi la ce ești bun, poți căuta aplicații reale la punctele tale forte. "Sunt meticulos? Oare joburile ce au partea de organizare nu au nevoie de aceste skilluri?" sau "Sunt omul căruia nu îi e frică să ia telefonul și să sune un necunoscut pentru o informație? Poate pot aplica asta într-un job ce are nevoie de cercetare sau comunicare cu parteneri."


Think efficiency!


3. Care e pasiunea mea?


Care-i acel lucru ce l-aș putea face zi de zi și nu m-ar plictisi? Care-i acel lucru ce uneori m-ar obosi, dar nu ar însemna că mă opresc până nu-mi iese perfect. Oare hobby-ul meu e și o pasiune a mea (hint: de multe ori nu e). Pot trăi din asta?


Think true to yourself!


4. Ieși din zona de confort.


De multe ori căutăm joburi în câteva domenii ce ne sunt cunoscute, rareori ieșim din acea zonă de confort a joburilor ce par "exotice". Te-ai gândit vreodată că tu, om axat pe comunicare poți lucra în industria petrolieră? Dar tu, viitor inginer, te-ai gândit că poți deveni un om de presă axat pe domeniul de infrastructură? Sau pe vânzări în domeniu? Niciodată nu știi de unde sare iepurele și descoperi un posibil job care e perfect pentru tine.


Think volunteering!


  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

©Madalina Hodorog 2020 | Design by Mădălina Hodorog