FUTURE și BCR lansează azi ediția 5 pentru studenți și profesori

Cel mai complex program de #EducatieAltfel, FUTURE – Construiește cu pasiune, lansează azi ediția 5 alături de Banca Comercială Română (BCR) pentru studenții și profesorii care doresc să se pregătească pentru viitor. Peste 80 de studenți și 60 de cadre didactice din mediul universitar vor participa în următoarele luni la sesiuni axate pe învățare practică cu accent pe carieră, găsirea primului loc de muncă, piața muncii și competențele viitorului.

Prin programul FUTURE – Construiește cu pasiune studenții sunt susținuți să se pregătească pentru primul loc de muncă într-o manieră practică și mai aproape de realitatea din câmpul muncii, iar profesorii învață noi metode de predare și înțeleg mai bine piața muncii. Programul FUTURE – Construiește cu pasiune, ediția BCR este cel mai complex program de educație pentru că în sesiunile de training participă cei 3 piloni ai educației:


  • studenții care se pregătesc pentru piața muncii și își dezvoltă competențele necesare

  • profesorii din mediul universitar care înțeleg cum funcționează piața muncii și învață noi metode de predare pe care le pot implementa direct la orele lor

  • angajatorii, reprezentați de echipa BCR care împărtășesc deschis și practic din experiențele lor„Toate sesiunile sunt practice, nu folosim instrumente de tip PowerPoint ci integrăm doar educație experiențială care îi ajută pe participanți să învețe 100% practic și să își dezvolte acele competențe necesare azi în piața muncii”, declară Mădălina Hodorog, fondatorul programul FUTURE care a ajutat peste 250 de tineri să se integreze în piața muncii în ultimii 3 ani.

De ce este nevoie de un program complex de #EducatieAltfel?

Până în 2025, peste 85 de milioane de locuri de muncă vor suferi schimbări și 97 de milioane de poziții noi vor fi create, conform studiului realizat de LinkedIN în 2021. Într-o piață aflată mereu în schimbare, competențe precum responsabilitate, adaptabilitate, comunicare, organizare sau creativitate sunt printre competențele de bază pe care un tânăr este important să le dețină astăzi în momentul angajării.


„Ce ne propunem an de an prin crearea sau promovarea programelor pentru studenți este să susținem atât învățământul, cât și mediul economic din România. Investind în tineri investim, de fapt, în viitor și în tot ce ne propunem noi, ca angajatori să facem mai departe. Avem nevoie de oameni pasionați, curioși și curajoși care să își dorească se se dezvolte continuu și cred că doar implicându-ne în creșterea și dezvoltarea lor putem să îi susținem.” declară Simona Ciora, Head of Recruitment and Talent Development la BCR.Un alt tip de educație – Soluția pentru a face trecerea de la facultate la primul loc de muncă

Peste 250 de studenți și 110 profesori au participat deja în cele 4 ediții ale programului care i-au ajutat pe tineri să se cunoască mai bine, să își înțeleagă direcțiile de viitor și să se angajeze cu încredere în piața muncii.


În cadrul FUTURE am reușit să mă cunosc mai bine, să mă descopăr și să reușesc să-mi dau seama pe ce drum vreau să o iau. Sunt extrem de recunoscătoare că am facut parte dintr-un program atât de minunat!”, spune Maria, absolventă a programului FUTURE.