Învățarea bazată pe descoperire - cunoașterea prin curiozitate

Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn. - Benjamin Franklin

Curiozitatea este de multe ori considerată un act enervant, iritabil, frustrant pentru noi și cei din jurul nostru. Am ajuns să fim descurajați să mai punem întrebări, indiferent de subiectul pe care am dori să-l cunoaștem.


Învățarea bazată pe descoperire este o metodă de asimilare a cunoștințelor esențială în educația de azi. Lumea din jurul nostru trebuie explorată și cel mai bine o faci fiind tu curios de aspectele acesteia.Ce este învățarea bazată pe descoperire?


Ne naștem cu o dorință de a cerceta, o dorință care vine din curiozitatea înnăscută. Folosind această dorință explorăm lumea din jurul nostru, explorarea fiind o parte semnificativă a procesului de învățare. Prin explorare ne dezvoltăm abilitățile cognitive, înțelegerea conceptuală și capacitatea de a formula concluzii.


Învățarea bazată pe descoperire pornește de la ideea de bază că noi învățăm mai ușor atunci când motivația vine din interiorul nostru. Procesul de descoperire permite dezvoltarea unor întrebări proprii care duc spre investigații în domeniul care ne interesează.Beneficiile curiozității


Conform Inspired.Com, exercitând în mod constant creierul cu diferite întrebări și curiozități, te deschizi spre noi idei și dezvolți activ abilitatea de a formula întrebări și descoperi plăcerea de a studia. În mod principal, este foarte important pentru studenți deoarece curiozitatea aduce și beneficii emoționale și sociale.


  • Înțelegerea lumii

  • Fericire

  • Pozitivitate

  • Asimilare profundă a informațiilor

  • Empatie

  • Îmbunătățirea relațiilor