top of page

„Pentru mine, FUTURE a fost ca un adevărat cufăr cu comori"

Sesiunile de training FUTURE ediția BCR au luat sfârșit. Schimbările însă, abia acum încep să apară. Sunt schimbări în bine, care se revăd în mesajele pe care le primim de la studenții participanți și acțiunile pe care aceștia le-au implementat pentru a ajunge cât mai aproape de visul lor.


„Sunt la instruire. Mulțumesc mult pentru ajutorul acordat în timpul programului"


"Bună, vă salut din Bacau, de la noul job"


"În drum spre semnarea contractului pentru un internship "


Acestea sunt doar câteva dintre mesajele care ne dovedesc că #SePoate și ne determină să continuăm dezvoltarea programului pentru studenții - profesorii universitari - angajatorii.


Odată cu încheierea sesiunilor de training, mulți dintre studenții participanți au dorit să încurajeze și alți studenți să ia parte în cadrul programului, împărtășind ceea ce FUTURE a schimbat pentru ei.




Student în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Cosmin Hongu spune că programul FUTURE a fost motivația de care avea nevoie pentru a se concentra pe cariera profesională și mai ales pe viitorul său.


„Energia cu care începe fiecare sesiune, implicarea și prietenia sunt micile lucruri care au făcut aceste sesiuni diferite față de alte programe. Dacă dorești să te maturizezi, să te cunoști și dorești să-ți iei de acum înainte viața în mâini aplică la acest program și vei vedea că nici macar o secundă nu va fi pierdută".

"Am ajuns să mă cunosc mai bine și să-mi descopăr punctele mele forte și cum să le folosesc".

„Pe lângă aceste aspecte personale, FUTURE a fost programul care mi-a dat impulsul de a fi mai responsabil, astfel am renunțat la activitățile care mă faceau să-mi pierd timpul în favorul activităților care mă dezvoltă."




Maria Darie este studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Limbi Moderne aplicate, din cadrul Universității București. Pentru ea, programul FUTURE a fost un ghid prin piața muncii, care s-a dovedit a fi un mare ajutor, întrucât, așa cum spune ea „la FUTURE am aflat informații pe care nu le găsești oriunde".


"Cel mai mult mi-au placut interacțiunile si challenge-urile, deoarece am fost scoși din zona de confort, ceea ce mi s-a parut foarte benefic. Îmi doresc să lucrez într-un domeniu în care să pot ajuta oamenii, deoarece în cadrul programului am descoperit implicarea si dorința mea de a putea oferi un sprijin si celorlalti."






Student la Academia de Studii Economice din București, Andrei Feraru spune despre FUTURE că este programul care i-a oferit atât încredere în abilitățile proprii cât și o perspectivă în ceea ce constă piața muncii.


„Pe parcursul sesiunilor am început să îmi dezvolt o multitudine de competențe soft precum comunicarea, atenția la detalii și lucrul în echipă. De asemenea implicarea în activitățile proiectului m-a ajutat să am o idee concretă referitoare la felul în care va arăta primul job, ceea ce este esențial pentru noi studenții!"


„Cel mai mult îmi place modul în care interacționăm, felul în care Mădălina și Călin organizează proiectul și activitățile la care am luăm parte.


Le recomand studențiilor motivați să exceleze în cariera și viitorul lor să facă tot posibilul să se înscrie la sesiunile viitoare!"


"Îmi doresc să lucrez la mine și să continui să dobândesc numeroase abilități folositoare în piața muncii precum și viața de zi cu zi, pentru a reuși astfel să aduc o schimbare în jurul meu precum și în societatea noastră."



Ecaterina Radu urmează Academia de Studii Economice, specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune, din București.

Pentru ea, programul FUTURE a fost modalitatea de a se dezvolta atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.


„Cel mai si cel mai mult la FUTURE îmi place energia oamenilor și dorința de a învăța cât mai multe lucruri noi pe care din păcate, din facultate nu le putem dobândi."


"Vouă, studenților, vă recomand să participați în număr cât mai mare deoarece este life changing. Este o simulare a tot ceea ce privește primul loc de munca, cum sa te pregătești pentru interviu si cum să abordezi situațiile nefavorabile atât la job cât și în viața de zi cu zi."


„De la viitorul meu îmi doresc să fie unul strălucit, din care pot învăța la fel de multe lucruri zilnic, așa cum am învățat aici. De asemenea, îmi doresc să lucrez în domeniul Bancar/IT pentru că am descoperit aici, la FUTURE, ca acesta mi se potrivește de minune. Totodată, nu voi spune NU noilor încercări care vor apărea în viața mea.”





„Pentru mine întregul program FUTURE a fost ca un adevărat cufăr cu comori. Am făcut parte dintr-o poveste captivantă în care eu eram personajul principal, iar toată atenția era centrată asupra mea. Pot spune că m-am descoperit pe mine și voi ști pe viitor cum sa mă caracterizez, să pun în lumină adevăratele mele valori." ne spune Ionuț Mihăilă, student al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Finanțe- Bănci, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

„Un lucru important este să știi cine ești cu adevărat, să conștientizezi competențele pe care le ai pentru a face față cu succes la viitorul tău loc de muncă.Am lucrat într-o echipă cu oameni minunați, pe un caz concret, unde am reușit să venim cu o soluție ce se poate implementa. Vibe-ul pe care îl aveam la fiecare sesiune mă făcea să îmi doresc tot mai mult să descopăr ce înseamnă cu adevărat piața muncii și ce implică aceasta."


"Le recomand studenților să aplice în cadrul acestui program ca să se descopere în primul rând pe ei. Vor cunoaște oameni care își doresc să își îndeplinească aceleași obiective, să li se răspundă la întrebările pe care le au in privința următorului loc de muncă și tot ce implică acesta. În cadrul programului vor exista provocări prin care vor vedea ce inseama cu adevărat piața muncii."


Articol realizat de: Diana Daniel

Editor: Mădălina Hodorog și Diana Daniel

Photos: Arhiva personală

bottom of page